Organizacja GS1 Polska
Sie Badawcza UKASIEWICZ
Instytut Logistyki i Magazynowania, Instytut Badawczy
Instytut Logistyki i Magazynowania

A+ A A-

Program warsztatu

Czas trwania warsztatu: 10:30 - 13:00

1. Rozporządzenie UE 1169/2011 - stan wdrożenia i aktualne problemy - Joanna Olszak, IGI Food Consulting

- kwestie problemowe w przeddzień obowiązywania nowych przepisów - m.in. znakowanie alergenów, odpowiedzialność za informacje, etykieta a prezentacja, referencyjne wartości spożycia
- aktualne prace KE - akty wykonawcze, przewodniki itp., czyli jakie zmiany w niedalekiej przyszłości?

2. Znakowanie produktów spożywczych informacjami o referencyjnych wartościach spożycia (RWS) - Marta Tomaszewska-Pielacha, PFPŻ

- Czym jest program informacji o wartości odżywczej żywności (RWS)
- Kto odpowiada za organizację programu RWS oraz kto i dlaczego powinien w nim uczestniczyć
- Jakie korzyści z uczestnictwa w programie płynął dla producentów, a jakie dla konsumentów?
- W jaki sposób RWS jest wpisane w Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady nr 1169/2011

3. Kod kreskowy źródłem rzetelnej informacji o produkcie - Jacek Pucher, ILiM-GS1

- Jakie standardy działają we współczesnym w e-handlu?
- Kod kreskowy w świecie Internetu – konieczność czy zbędny dodatek opisu?
- Standardy GS1 w erze cyfrowego konsument

4. Sprzedaż produktów spożywczych w Internecie po 13 grudnia 2014 - co zrobić żeby zdążyć? - Tomasz Kapuściński, Brand Bank

- Wprowadzenie do 1169
- Jakie zmiany przynosi 1169 dla ecommerce
- Co konkretnie oznacza to dla producentów
- Co oznacza to dla sieci handlowych
- Stan dla Polski na koniec września

 

 

 

     

 

© Instytut Logistyki i Magazynowania | 2019

Login or Register

LOG IN

Register

User Registration
or Anuluj